الأحد، 18 مارس 2012

الفول............... وصعوبه التفكير


اكيد كلنا جربنا اننا نضرب طبق فول جامد على الفطار


واكيد كلنا بعده حسينا ان الدماغ تقلت ومش عارفين نفهم اى حاجه
تفتكروا ايه السبب الفول............. ولا ايه بالظبط


تعالوا اقولكم


الحقيقه المتهم الحقيقي هو البروتين وليس الفول بذاته وعشان نعرف اكتر اقرا مايلى


إن البروتين هو عبارة عن مجموعة من الأحماض الأمينية الضرورية لبناء الأنسجة

والعضلات، ولكنه في نفس الوقت يعتبر صعب الهضم لو أخذ بكميات كبيرة، فالمعدل

الطبيعي لاحتياج الجسم للبروتين يجب ألا يتجاوز 100 جم في اليوم حسب حجم ونوع

النشاط الذي يقوم به الشخص


وللعلم طبق الفول يعادل300جرام من اللحم ومايزيد عن حاجه الجسم من البروتين

يودى الى ارتفاع نسبه اليوريا

واليوريا مادة سامة إن لم يتخلص منها جسم الإنسان فإنها قد تؤدي في أوقات معين

الى الوفاة، فنواتج هضم البروتين تؤدي إلى تعطيل عدد كبير من وظائف الجسم وأهمها

وظائف المخ، ما يؤدي إلى ما يعرف باسم عدم وضوح الفكر

وده يوكد سنه نبينا بعدم الاسراف فى الطعام


0 تعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...